Sağlık gözetimi yazılımı nedir?

Sağlık gözetimi yazılımı nedir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre işverenler, çalışanlarının sağlık muayenelerinin yapılmasını belli bazı koşullarda sağlamakla yükümlüdür. Bu koşullar; çalışanın işe girişinde, iş değişikliği durumunda, sağlık nedeniyle işten uzaklaşmalarından sonra talep edilmesi halinde ve çalışma süresi boyunca işin ve iş yerinin tehlike boyutuna göre belirlenmelidir. İşte bu noktada, kurumların iş sağlığı ve güvenliği görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyi kolaylaştırmak için devreye sağlık gözetimi yazılımı girecektir.

Sağlık gözetimi yazılımı sayesinde çalışanların sağlığı etkin bir biçimde takip edilebilecek, alınacak önlemler ve tedbirler geç kalınmadan uygulanacaktır. İş yeri hekimleri muayene ve istirahat kayıtları, aşı takibi ve planlaması, tahlil-tetkik sonuçlarının analizi gibi değerlendirmeleri kolayca yapabilecektir. Ayrıca reçete, sevk ve istirahat raporları, işe giriş ve periyodik muayene sonuçları gibi dokümanlara da erişim kolayca sağlanacaktır.

 

İş yeri hekimi için sağlık gözetimi yazılımının önemi

Sağlık gözetimi yazılımı, iş yeri hekimlerinin en büyük yardımcısıdır. Çalışanların sağlık kontrolleri, istirahat raporları, aşı takibi gibi durumlar sağlık gözetimi yazılımı sayesinde iş yeri hekimlerinin işini kolaylaştıracak ve verimlerini arttıracaktır. İş yeri hekimleri sağlık gözetimi yazılımı ile personel bilgilerine ulaşabilecek ve raporlamalarını yapabilecektir.

 

İyi bir sağlık gözetimi yazılımı nasıl olmalıdır?

Sağlık gözetimi yazılımının, iş yeri hekimlerinin işlerini kolaylaştıracağını belirtmiştik. Ancak burada önemli olan sağlık gözetimi yazılımının nasıl olduğudur. İyi bir sağlık gözetimi yazılımı öncelikle kullanıcılara kolay erişim sağlamalıdır. Yazılımı kullanmak için özel bir program kullanmaya ya da bir alt yapı oluşturmaya gerek duyulmamalıdır. Bir tıklamayla program, web tarayıcısında açılmalı, modern ve kullanıcı dostu olmalıdır. Sağlık gözetimi yazılımı, mevzuata göre mutlaka güncellenmeli ve yenilenmelidir. Sistemdeki tüm veriler düzenli bir şekilde yedeklenmeli ve korunmalıdır. Yazılımla ilgili herhangi bir problem yaşanması halinde hızlı teknik destek sağlanarak iş akışı aksamadan devam ettirilmelidir. En önemlisi de, sağlık gözetim yazılımı profesyonel ve uzman bir ekip tarafından tasarlanmalı ve geliştirilmelidir.

Previous Story

Not Available

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.