İyi bir İSG yazılımı nasıl olmalı ?

İyi bir İSG yazılımı nasıl olmalı ?

İş sağlığı ve güvenliği yazılımı, işletmelerin ya da iş güvenliği uzmanlarının yapmakta olduğu işlemleri çok daha kolay hale getirebilmek amacıyla hazırlanan bir sistemdir. Kullanıcılar internet erişiminin olduğu her yerden bu sisteme giriş yaparak tüm verilere ulaşabilir ve takip yapabilir. Hem iş sağlığı güvenliği yöneticileri, hem de iş yeri hekimleri İSG yazılımı sayesinde çok daha etkili bir şekilde gözlem yapabilir ve çok daha sağlam bir faaliyet alanı oluşturulabilir. Verilerin daha sağlıklı bir şekilde takip edilmesini ve raporlanmasını sağlayan İSG yazılımı ile kısa sürede çok sayıda çalışanın çeşitli verilerine ulaşılır ve raporlamalar yapılır.

İş sağlığı ve güvenliği yazılımı aracılığıyla iş yerindeki olası tehlikeler ve bu tehlikeler gerçekleştiğinde ortaya çıkması muhtemel sonuçlar gerçekçi bir biçimde tespit edilir. Meslek hastalıklarını ve kazaları önlemek için gereken tedbirler belirlenir ve kolayca uygulamaya alınır. Sistem üzerinden girilen veriler ile personellerin aşı, tahlil, tetkik, sağlık raporu gibi durumları takip edilir ve tekrarlanmaları gerekiyorsa hatırlatmalar yapılır. İSG yazılımı sayesinde iş yeri hekimleri ve iş sağlığı güvenliği uzmanları, iş sağlığı ve güvenliği alanında verimli çalışmalar yapabilir, tatmin edici sonuçlar elde edebilir.

İş sağlığı ve güvenliği yazılımı sayesinde, gereken dokümanların takibi yapılarak iş güvenliğinin aksamaması sağlanır. İş güvenliği yazılımı, dokümanların takip sürecini kolaylaştırıp hızlandırarak yaşanabilecek sorunları ortadan kaldırır. Sistem üzerinden tüm verilere, dokümanlara ve raporlara kolayca ulaşılabilir. İnternet erişiminin olduğu her yerden erişim sağlanarak takip ve analizler verimli bir şekilde ilerletilir. Yazılım sayesinde iş sağlığı ve güvenliği alanındaki periyodik kontroller kolayca sağlanır ve yasal zorunluluklar yerine getirilir.

Kolay erişim
İSG yazılımı, iş yeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanları tarafından internet bağlantısı bulunan her yerde erişilebilir olarak iş süreçlerinin hızlı, sağlıklı ve kolay ilerlemesini sağlamalıdır. Böylelikle yetkili kişiler ofis dışında da çalışabilir, ihtiyaç duyulan veri ve belgelere ulaşabilir.

Hızlı ve basit kullanım
İSG yazılımı kullanıcılar için basit, kolay anlaşılabilir ve kolay öğrenilebilir olmalıdır. Kullanıcılar, detaylı ve kapsamlı bir bilgisayar kullanımı bilgisine sahip olmadan da sistem üzerinden işlemlerini yapabilmelidir.

Entegrasyon
İSG yazılımı kullanımına geçmeden önce şirketler, şirket ve personel bilgilerini diğer sistemler üzerinde kaydetmektedir. Bu nedenle İSG yazılımı, bütün sistemlere kolayca entegre olabilmeli ve geçmiş yılların bilgilerini de kendi sistemine aktarmalıdır. Geçmiş bilgiler dışında İSG yazılımı, şirketin güncel olarak kullandığı diğer sistemlerle de bağlantılı olmalıdır. Örneğin yeni bir personelin işe giriş yapması İSG yazılımı üzerinden de görülebilmelidir. Bunların yanı sıra İSG yazılımı, İBYS ve e-reçete uygulamaları ile de uyumlu olmalıdır. Böylece birçok iş tek bir sistem üzerinden kolayca gerçekleşecektir.

Tehlike sınıfına uyumlu
İş yerleri, iş sağlığı ve güvenliği alanında az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olmak üzere sınıflara ayrılmıştır. Her sektör ve iş yeri için farklı riskler ve tehlike grupları vardır. İSG yazılımı iş yerlerinin bu özelliklerine uygun olmalıdır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.